Kuřecí tikka masala

Suroviny (pro 4 lidi): 1-2 cibule, 400-500 gramů kuřecích prsních řízků, česnek, zázvor, krájená rajčata nebo plechovka krájených rajčat, několik polévkových lžic až kelímek bílého jogurtu a zakysané smetany

Koření: kurkuma, garam masala – 1 čajová lžička, koriandr, skořice – půl čajové lžičky, chilli – na špičku nože

Kuřecí kousky naložíme přes noc do oleje s rozdrceným česnekem a strouhaným zázvorem. Začneme smažit nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme kuřecí kousky. Ke konci smažení přisypeme garam masalu, kurkumu, koriandr, skořici a trochu chilli. Vylijeme do směsi plechovku krájených rajčat. (Pokud jsme si nakrájeli čerstvá rajčata, hodíme je do pánve poté co jsme začali smažit cibuli a předtím, než jsme začali smažit maso.) Přidáme jogurt a zakysanou smetanu a chvilku počkáme, až se vše ohřeje. Servírujeme s basmati rýží, nebo plackami chapati.