Baingan bharta (lilkové kari)

Suroviny (pro 4 lidi): 2-3 lilky, 2 cibule, rajčata (1 plechovka)

Koření: kari, římský kmín, garam masala, (kurkuma) – od každého 1 čajovou lžičku, chilli – na špičku nože, čerstvý koriandr

Celé lilky dáme na pekáč, můžeme trochu polít olejem a asi třičtvrtě hodiny pečeme. Lilky před pečením nabodneme, aby nám neexplodovaly po celé troubě!!! Lilky necháme chvíli chladnout, pak sundáme slupky a nakrájíme na kostičky. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a kari, římský kmín a garam masalu, můžeme i kurkumu. Do pánve s osmaženou cibulí hodíme na kostičky nakrájený lilek a zalijeme cibulovým pyré, které vytvoří omáčku. Zamícháme, necháme chviličku prohřát a těsně před servírováním posypeme baingan bhartu nakrájeným čerstvým koriandrem. Jíme s chapati nebo basmati rýží.