Kuřecí korma

Suroviny (pro 4 lidi): 2 cibule, několi stroužků česneku, palec zázvoru, 400-500 gramů kuřecích prsních řízků, jogurt (150-250g), sušený strouhaný kokos (2-3 polévkové lžíce), mletá jádra mandlí (2-3 polévkové lžice), půl citronu

Koření: kurkuma, garam masala – 1 čajová lžička, koriandr – půl čajové lžičky

Den předem nakrájíme kuřecí maso na kostičky, přidáme několik rozmačkaných stroužků česneku a nastrouhaný zázvor. Zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici. (Pokud se nám nechce kuře nakládat den předem, můžeme ho osmažit samotné a jogurt přidat až na závěr.) Kuře osmažíme nebo spíše podusíme, protože jogurt pustí vodu. Ke konci tepelné úpravy masa přidáme koření. Přilijeme cibulové pyré a přisypeme sušený strouhaný kokos a mletá jádra mandlí. Podle chuti osolíme a na závěr nalijeme šťávu z půlky citrony, což zvýrazní chuť. Schválně to ochutnejte s citronem a bez citronu – úplně mě překvapilo, jak to bez citronu bylo mdlé.