Cizrno (čočko) špenátové kari

Suroviny (pro 4 lidi): 2 cibule, plechovka cizrny (nebo 10min vařená červená čočka), čerstvá rajčata nebo plechovka rajčat, pytlík baby špenátu

Koření: kari, garam masala čajovou lžičku, na špičku nože chilli a sušený zázvor (může být i římský kmín, kurkuma, koriandr)

Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme, přilijeme plechovku rajčat nebo přisypeme nakrájená čerstvá rajčata. Přisypeme plechovku cizrny nebo červenou čočku, přidáme koření a přilijeme cibulové pyré. Na závěr přimícháme baby špenát, úplně stačí, když ho necelou minutu lehce povaříme. Hned jak zavadne, sundáme pánev z plotny a takto bude špenát v cirznovém kari chutnat nejlépe. Podáváme s basmati rýží.