Aloo gobi

Suroviny (pro 4 lidi): 2 cibule, 5-7 brambor, půl květáku, (rajčata)

Koření: Kari, římský kmín mletý, garam masala, semínko pískavice, (zázvor, koriandr mletý i čerstvý) – od každého půl až celou čajovou lžičku, chilli – na špičku nože

Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme. Můžeme přidat i několik nadrobno nakrájených rajčat. Druhou cibuli uvaříme, pak rozmixujeme a uděláme cibulové pyré. Vedle v hrnci uvaříme květák a na kousky nakrájené brambory se semínky pískavice. Až bude cibule dostatečně dosmažená, přisypeme koření, vařený květák a brambory i se semínky pískavice a zalijeme cibulovým pyré. Už zbytečně dlouho nevaříme, jen aby se všechno prohřálo. Na závěr posypeme nasekaným čerstvým koriandrem. Jako přílohu podáváme placky chapati nebo basmati rýži.