Kuřecí kari s červenou čočkou

Suroviny (pro 4 lidi): 200 – 500 gramů kuřecích prsních řízků, 2 cibule, červená čočka (půl až 1 hrnek), 1 plechovka rajčat

Koření: kari, kurkuma, římský kmín – od každého 1 čajovou lžičku, na špičku nože chilli, (půl čajové lžičky zázvoru)

Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a kuřecí prsa. Předtím si uvaříme hrnek červené čočky (10-15 minut), kterou pak zbavenou vody přilijeme k hotovému masu a cibuli. Přilijeme plechovku krájených rajčat a okořeníme. Podáváme s basmati rýží nebo chapati. Na tomto receptu je krásné, že si můžeme zvolit podíl masa a čočky, případně udělat kari jen z červené čočky.

Kuřecí kari s červenou čočkou a basmati rýží
Kuřecí kari s červenou čočkou a basmati rýží