Suroviny (pro 4 lidi): 2 cibule, 5-7 brambor, 1 plechovka hrášku, (rajčata)
Koření: Kari, římský kmín mletý, garam masala, semínko pískavice, (zázvor, koriandr mletý i čerstvý) – od každého půl až celou čajovou lžičku, na špičku nože chilli
Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme. Můžeme přidat i několik nadrobno nakrájených rajčat. Druhou cibuli uvaříme, pak rozmixujeme a uděláme cibulové pyré. Vedle v hrnci uvaříme na kousky nakrájené brambory se semínky pískavice. V mikrovlnce rozmrazíme mražený hrášek. Až bude cibule dostatečně dosmažená, přisypeme koření, vařené brambory i se semínky pískavice a zalijeme cibulovým pyré. Už zbytečně dlouho nevaříme, jen aby se všechno prohřálo. Na závěr posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.